Jag har jobbat som professionell fotograf i ca 5 år. De första åren fotade jag endast människor och tillslut kan man säga att jag fick nog och tog inte ett enda uppdrag till med människor.
Efter en kort paus så tog jag med en av mina egna katter till min fotostudio för att ta lite fina bilder på honom och när jag låg där på golvet och han tittade rakt in i linsen så insåg jag att det här är precis vad jag är menad för att göra!

 

Jag flyttade till Stockholm 2008 och bodde där i 8 år. Det var där som jag startade som fotograf och hittade min identitet bakom kameran.

 

 

Att fotografera katter vart något jag gjorde i stort sett varje vecka, både i min egna studio men även i djurbutiker dit jag tog med min utrustning och mobila studio. Jag reflekterade aldrig över att katter egentligen är ganska svåra att fotografera, för jag använde mig av mina studier som lärt mig hur katter fungerar och då vart det inga problem alls att få katterna att göra som jag ville :)

 

2013 förlorade jag min studio och tvingades lägga kameran på hyllan ett tag. Jag hade planer på att starta upp igen men det var omöjligt att hitta tillgång till ny studio så jag fick hålla mig till att bara fotografera mina egna ögonstenar.

Jag hann få många fina recensioner av kunder som besökt min studio med sina katter.

 

Strax därefter så började jag fotografera åt DjurMagazinet i Tyresö när de hade olika event. Det blev allt mellan kaniner och ormar, men såklart klappar mitt hjärta extra när jag får fotografera katter.

 

För att besöka min hemsida för fotografering, gå till www.kattfotograf.se