Mina studier i kattbeteende

När det kommer till kunskap så är jag omättlig och när det kommer till kunskap inom ett ämne jag verkligen älskar så finns det inga ord som beskriver hur bra jag mår att få fylla min kunskapsbank.

 

Ämnet kattbeteende har i otroligt många år fascinerat mig, när jag var 15 och adopterade mig första katt så spenderade jag många timmar varje vecka på golvet och bara stirrade på min katt Zorro när han åt, lekte, sov, tvättade sig, gick på lådan, ja allt han gjorde faktiskt. Jag lärde mig hur hans pupiller växte när han blev busig, hur vattnet togs in med tungan och i vilka lägen han använde klorna när han lekte och när han inte gjorde det.

 

Detta var dock inte på något sätt menat att bli ett intresse, jag var 15 år och pojkvännen och hans kompisar tyckte ju jag var jättekonstig med detta :D haha.

Men jag tror att det var redan där som jag insåg att katter var inte på nåt sätt förutsägbara och det är något jag alltid dragits till hos både djur och människor.

 

Snabbspolning ca 13 år framåt och jag startade min första "kattkurs" för att lära mig mer inför min kattuppfödning 2012.

2012-2013 genomgicks Pawpeds G1 och G2 kurs som handlar om katten i allmänhet, hälsa, raser, genetik och uppfödning.
Mitt intresse ligger på genetiken och jag fördjupar mig i det även utanför dessa kurser.
I Januari 2014 startade jag en 1-årig utbildning på Oxford College som heter Diploma in feline studies där jag har lärt mig mer om kattens historia, levnadssätt, reproduktion, hälsa och mycket mer. Utbildningen avslutades i November 2014, diplom kan ses här ovan.


2015 gick jag en kurs som heter The Feline Mind, där jag fick lära mig mer om hur katten tänker och beter sig i olika situationer. Pga personliga omständigheter så fullföljdes den kursen inte i den aspekt att jag gjorde slutprovet, dock fick jag hela materialet för kursen och har fullföljt alla moduler ändå.

 

2016 vart ett kämpigt år och jag tog en paus ifrån studierna. I slutet av 2017 tog jag tag i det igen och har kurser bokade för hela 2018.

Kursmaterial ifrån alla kurser sparas och jag brukar gå igenom det då och då för att bara gnugga in det lite extra och kanske finna nya områden jag vill fördjupa mig i med framtida kurser.