Uppfödare av ragdoll

Under ca 2 års tid mellan 2011-2012 studerade jag allt omkring kattuppfödning (såklart inte på heltid, men under den lediga tid man har) och kände mig äntligen redo att ta steget att skaffa mina egna erfarenheter i slutet av 2012 då jag ansökte om mitt stamnamn. Tanken väcktes omkring 2004-2005 då jag hade vänner som frågade, lite på skoj, om de fick lämna sina katter hos mig så jag fick fostra dom. De tyckte om hur jag formade mina katter till de underbara sällskapsdjuren de är idag. Där såddes ett frö, som sedan växt till sig och idag är jag så glad att det tog mig hit.

Målet med min uppfödning är att främja rasens utveckling i såväl utseende och storlek som hälsa och temperament. Mitt huvudfokus är på just hälsa och temperament, det är viktigt för mig att du ska få leva tillsammans med din katt under många många hälsosamma år, där ni redan ifrån början ska ha ett tätt band pga kattens lugna temperament att träffa nya individer i livet.

 

Jag älskar verkligen att lägga ner det jobbet jag gör på kattungarna som föds. Jag använder mig utav det jag lär mig i studierna om hur exempelvis pojkar och flickor är genetiskt olika i sitt sätt att hantera livet, och lyfter då fram deras bästa egenskaper därefter.
När jag väljer hem så är jag noga att det känns 100% rätt för oss båda och jag har inga problem att tacka nej till en familj som kanske inte har den önskade katthållningen som jag vill att mina uppfödda kattungar ska få i sitt nya hem.


Historien bakom mitt stamnamn

Fjärilflickans var mitt första förslag till stamnamn och det är tillägnat min katt Thea som blev påkörd av en bil medan hon lekte med fjärilar en dag. Jag gick in för att hämta en borste och när jag kom ut så låg hon på vägen, som att hon sov. Men så började det rinna blod ifrån henne och plötsligt rasade hela min värld samman. Jag kunde inte förstå att detta precis hänt. Sedan den dagen säger jag alltid hej till henne när en fjäril flyger förbi mig, och nu tar jag all denna kärlek som jag hade för henne och lägger det på uppfödningen.

Kattungarna som föds här blir döpta efter fjärilsnamn, inte det hela latinska namnet men en del av det. Så att det ska vara lätt att säga så den nya ägaren kan behålla det som namn om de önskar.

 

Besök min hemsida för kattuppfödningen